Rör ner det smälta smöret i blandningen till en jämn smet. Lägg gärna ett bakplåtspapper under formen eftersom det kan smälta ner lite fett under gräddningen
Lossa försiktigt rundlarna och låt dem kallna. Fördela bären och glass på rundlarna. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sekunder. Sätt ugnen på 275 grader. Lyft över glace aufourerna på assietter och servera genast 50 g smör
Ställ formen på galler i nedre delen av ugnen. Låt formen ligga över medans den kallnar. Lägg glassblocket på sockerkaksbottnen, täck med hallonen och spritsa marängmassan vackert över så att det täcker ordentligt
Lite gott i glaset och en nygjord glace aufour till dessert. F R E D A G S F E E L I N G var det här. En god klassisk dessert med sockerkaka i botten, följt av bär, glass och ett marängtäcke
Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld med hallon och blåbär, två olika sorters glass, en digistivebotten och ett lager vitchoklad
Mycket av den går att förbereda i god tid, vilket alltid är ett stort plus. Jag tycker verkligen att ni ska testa den här om ni ska ha någon middag nu framåt jul
Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Fördela smeten i små ugnsformar. Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten
till Dessertgjorde jag Glace aufour för första gången. De allra flesta i min ålder drar ut på fest på nyår men då jag inte är den typen så är jag hemma med mamma och pappa och firar
Jag bara måste slå ett slag för den gamla klassikern glace aufour. Det är en av få efterrätter som man verkligen kan göra på nolltid, om man sitter med en uppäten huvudrätt framför sig och är desperat sugen på efterrätt men inte har förberett något
Rör ner smöret i chokladen. Blanda med chokladen. Tillsätt mjöl, bakpulver och grovhackade valnötter. Lägg den på ett plant ugnssäkert fat för servering
Mandelbotten. Montering av glace aufour. Dela vaniljstången på längden och gröp ur de små fröna. Lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.