Hittade ett sådant superbra recept på Matklubben. Jag gillar mat somskötersig själv. Ofta kan det ta lite tid att förbereda, men när man väl har gjort det kan man göra något annat medan maten skötersig själv i ugnen
Om någon som läser här har reflektioner eller erfarenheter att dela med sig av, så - ut med språket. Det visade sig att min man uppskattade denna blanding mer än den renodlade rågsuren
Och en av mina favoriter, som är enkel och som blir en fantastiskt god middag för flera, är en hel grillad kyckling indirekt grillad på klotgrill under lock
Sätt ugnen på 200°. Kryddig kyckling med ingefära och päron 1. Marinad. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Någon har bara tipsat om hur man sedan smaksätter den och även bakar brödpå vasslen som blir över. Filen kommer släppa vätska, alltså vassle som hamnar i bunken, och handduken skall helst inte doppa ner i det
Jag delar grytbitarna på hälften och mariner dem med två olika marinader som jag sedan fryser in. De köttskivor jag inte lyckas riktigt med, skär jag till som grytbitar
Tidigare har vi nämligen haft en tendens att snöa in på potatissallad och serverat det i alla möjliga och omöjliga varianter på grilltallrikarna, men nu har alltså den vinden vänt och nya tillbehör ser sommarens ljus
I julas var vi i norrland, och även om vi hade en mysig och härlig jul (förutom ett skadat finger med akutmottagningsbesök som följd) så känns det verkligen i orken
Blada ihop allt och platta ut runda bröd. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.