Lös upp jästen i varmt vatten i en medelstor bunke. Rör ner resten avingredienserna. Arbeta smeten slät. Täck bunken och låt jäsa på varmplats tills degen har dubblats (40-60 minuter) Smörj en plättlaggeller en gjutjärnspanna och några 7,5 cm metallringar (man kananvända små konservburkar, typ de som tonfisk etc kommer i, enligtoriginalreceptet, min anm)
Här gör vi inte så mycket alls mer än att bada, spela fyra-i-rad, äta clotted cream-glass, ha sovmorgon, sippa lokal cider, räkna fiskmåsar, äta fish&chips, ha crumpets till frukost, samla på silkeslena stenar…
Jag hittade gigantiska crumpets (och vanliga med) på brödavdelningen, stora som en assiet. I det här pampiga huset ligger Storbritanniens finansministerium
Har du tur nu har du små lufthål igenom dina fina crumpets där smöret kommer rinna igenom. Stek i formarna ca 5 minuter, sedan vänder du crumpetsen och steker andra sidan 3-4 minuter
Jo, man tömmer de sista av mjölken i en skål och vispar ihop en crumpets smet (receptlänk). Man ska egentligen baka crumpets i en rund ring som är cirka 3 cm hög och 8 cm bred, så dessa blir lite plattare men de blir klara desto snabbare och smakar otroligt gott
Så jag tog det lite försiktigt med maten, skulle bara laga middag åt mig men tänkte mig inte för och rörde ihop en hel sats av engelska crumpets receptet (receptlänk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.