Hacka eller mortla rosépeppar och blanda med färskosten. Skär timjan fint och bland ner i dippen. Skär ner alla grönsaker i stavar, samma storlek och form på samtliga
Underbart krämig röra med trevlig friskhet av citron som passar att serverat till grissini och cruditéer eller varför inte som fyllning i en wrap eller kanske som krämig sås till grillat eller som pålägg
Vi delade även på en hel bakad Navat-ost som vi doppade cruditéer och bröd i. Sommaren är alltid hektisk för min del, särskilt som jag åker hem till Skåne mitt i allt, och det är tyvärr anledningen till att jag skriver om denna middag jag åt i slutet av juli först nu
Confiterade betor med frasig ostronskivling, ättiksmajonnäs, persiljeolja och machesallat, Landgång med gravade sommargrönsaker, krämigt ägg och ramslöksmajonnäs, Karamelisserade jordärtskockor med potatis- och getostpuré, cruditéer och ölsky
Cruditéer med 2 olika dippsåser1 kg grönsaker, tex gurka, morötter, paprika, selleristjälkar som (skalas och) skärs i stavarTomatdippsås3 dl gräddfil4 msk chilisås2 msk tomatpuré1 dl majonässalt och pepparBlanda samman ingredienserna
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
För att ge rätten krisp och få in grönsaker valde jag att göra cruditéer på rädisa, kålrabbi, fänkål, sockerärtor och polkabeta som fick ligga i isvatten
Sommar är salladstid och sallader lagar vi ofta och gärna till lunchoch middag så här års. Och inte är det svårt heller för det finnsmycket gott grönt så här års att välja på
Vinnarrätten gjordes av Karoline Nordefors på bloggen Vardag med Nordefors på En härlig rätt på sockersaltad halstrad lax med cruditéer, sparris, morot, grillad chilisojamarinerade tapiokapärlor (
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.