Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Ugnbakad brie handlar det om, här toppad med sirapsnötter och salt. Ljuvligt med helg. Igår kväll hade jag ett härligt tjejgäng på besök – god plockmat, lite vin och en massa prat och skratt
De andra två är kalkon stroganoff och en asiatisk gryta medkalkonfärs. När jag söker på kalkon här på bloggen får jag bara träff på tre rätter, var av en är en kalkongrytamed kyckling
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Låt alltsammans fräsa med färsen ett par minuter tills löken mjuknar. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärsoch när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Börja alltid med höger fot och så går det vidare och vidare i smäktande heta salsatoner. Jaha, ja, det måste jag ha missat – men jag delar med mig av min lördagskväll
Kläm ihop kalkonenoch vänd den med bröstet ned, i den ugnsfasta formen. I detta recept gör vi som alltid på absolutman – vi strävar efter en liten arbetsinsats med mycket mat och kompromisslöst resultat
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.