Sötsur såsinnehållervanligtvisväldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger
Givetvis är det godast med hemmagjorda köttbullar, så passa på en dag att göra ett stort gäng och gör denna grytan på den, resten fryser ni helt enkelt intill ett senare tillfälle
Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (tillstekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse. 1Serveringsförslag salladslök (tillgarnering) ris blandade bönor
Och det här medspråkförbistringen… ISverige är köttbullar stekta ochfrikadeller kokta. Til den læser, der ikkelige orker at gå igangmed köttbulle trilleriet er her en guidetil, hvor man kan spiseköttbullar
Jag mixaralltidtillmina på olika sätt, senast i raden medasiatiska kryddor ochkokoscurrysås. Stek grönsaker i en panna – paprika, lök och morotsslantar – och krydda med curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.