/ Anki och Håkan Sill Dijonnaise. Ja det blir faktiskt ytterligare en inlagd sill här i det Mårtenssonska köket denna veckan, den sista för detta året och samtidigt inläggning nummer 30 i samlingen, häpp
Vet du vad skillnaden på en Croque Madame och en Croque Monsieur är. En Croque Madame toppas precis som en Croque Monsieur med en krämig ostsås som man låter få lite färg i ugnen
Croque Madame är makan till Croque Monsieur, varm ost- och skinkmacka, med stekt ägg ovanpå. Croque betyder typ frasig och det borde ju logiskt sett vara kopplat till att brödet blir frasigt när det steks (eller grillas)
Croque Monsieur tror man uppfanns på ett café (eller en bar) för drygt hundra år sedan. Vill man göra Croque Monsieur ännu matigare (och mer LCHF) så kan man steka ett ägg och lägga på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.