Idag så fanns energin där att stå och baka lite i köket (efter i princip en heldag i skolan), även om de här äpple croissanter var väldigt lätta att baka så blev jag så glad över att jag hade energi till det
Första gången jag gjorde croissanter misslyckades det kapitalt. CROISSANTER (16 ST)125 g vatten20 g jäst150 g mjölk500 g vetemjöl special eller manitoba cream55 g strösocker10 g havssalt300 g osaltat smör, till inkavling1 ägg och en gnutta salt, till pensling1. Baka croissanterna gyllenbruna ca 15 minuter
Croissanter kan man sannerligen göra många olika varianter med. Sist lyckades jag fylla croissanter med nutella och servera tillsamman med en hemmagjord frozen yogurt
10 Oktober 2016. Croissants på hemgjord smördeg. Croissants från scratch. Smaken är gudomlig. När man har smakat hemgjorda förstår man vilken skillnad det är i smaken mot köpta
Men jag tycker att croissanter låter bättre, det är ju ändå vad dem ser ut som. En slags fejk crossiant som översatt från finska, vilket receptet var på, skulle heta fullkornskorn horn
I Frankrike vet man sannerligen hur man ska ta tillvara på torra croissanter. Man förvandlar dem helt enkelt till mandelcroissanter eller som man i Frankrike säger, croissant aux amandes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.