Sött, krispigt och syrligt - med andra ord galet gott. På nyårsafton gjorde jag en dessert innehållandes mjölkchoklad crème brûlée, gräddfils/chokladkräm, valnötskrisp och apelsinsorbet
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
15 st Digestive kex eller 20-25 st Marie kex (dessa är mindre) fint krossade. Grädda bottnen i mitten av ugnen för ca 5-8 minuter. 15 st Digestive kex eller 20-25 st Marie kex (dessa är mindre) fint krossade
Sänk värmen och låt sjuda ca 2-3 minuter under omrörning. stelnat), det tar någonstans mellan 40-60 minuter. 5-1 dl råsocker eller vanligt strösocker att strö över
Gratinera formarna i ugnen tills de får en gyllenbrun och knäckig yta, vilket tar ca 5-10 minuter. Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna
Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Låt bruléerna svalna något. Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellisera med en brännare, eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamelliserat
Räkna med 30-35 minuter i ugnen. Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.