Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar. Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier
Använd gärna en riktigt bra chokladmed mycket smak när du gör den här, då blir den som bäst. Crème brûlée är, tillsammans med pannacotta, en av mina favoriter i efterrätts väg
Saken med Creme Brulée är ju det knäckiga täcket, så innan servering hälls socker över "puddingen",. Vi hade pratat om Creme Brulée så det fick det bli
Jag har smaksatt min dessert med vit choklad och vanilj och för att bryta av mot det söta i krämen har jag valt att servera den med bär som jag “marinerat” i lime
Nästa gång ska jag smälta chokladen i vattenbad och sedan blanda med grädden. En crème brûlée av det här slaget behöver syra av något slag, gärna som här med färska hallon och en syrlig halloncoulis
Créme brulée på vit chokladmed knäckig yta. Jag brukar ha lite olika saker till, den hrä gången blev det jordgubbar, ananas och björnbär i en lag med rom och passionsfrukt
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Vispa äggulorna lätt med en handvisp. Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Själva ”vaniljpuddingen” är detsamma som i en créme caramel men med den knäckiga ytan blir det helt annorlunda och så otroligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.