Cranberry barbecue chicken
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl tranbär
  • 14 dl äppelcidervinäger
  • 14 dl rårörssocker
  • 11 msk japansk soja
  • 12 tsk mald ingefära
  • 10,5 tsk chiliflingo
  • 12 kanelstänger
  • 11 lagerblad
  • 11,5 kg kycklinglår
  • 13 tsk salt, uppdelat
  • 11 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 Sås:6 dl tranbär 4 dl äppelcidervinäger 4 dl rårörssocker 1 msk japansk soja 2 tsk mald ingefära 0,5 tsk chiliflingo 2 kanelstänger 1 lagerblad
  • 1 Kyckling:1,5 kg kycklinglår 3 tsk salt, uppdelat 1 tsk nymalen svartpepparSätt ugnen på 225 grader Såsen
  • Blanda samtliga ingredienser till såsen, allt utom salt och peppar. Koka sakta i ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kycklingen
  • Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar, pensla kycklingen runt om rikligt med såsen. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek kycklingen ca 40 minuter. Pensla med skyn några gånger under stekningen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.