Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Fyllningen går självklart att variera i det oändliga, du kan ha i kött, grönsaker, svamp, andra kryddor, du kan använda grädde istället för créme fraîche
färska örter t ex persilja och timjan. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och smör-&rapsolja. Fräs på medelvärme under omrörning tills löken blir mjuk
Lägg i dillen,salt och rikligt med nymalen peppar. När jag gör pannkakor gör jag alltid en hel sats och eftersom vi bara e två blir det alltid massor över
Fräs svamp, lök och vitlök i smöret ett par minuter. Pudra över mjölet och blanda det väl med svampen. Tärna skinkan och blanda ner den i stuvningen med persiljan
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde medparmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Ungrostade kikärtor medparmesan och timjan. Här kommer ett snabbt tips på ett nyttigt snacks, som du kan skämma bort dig med när du är trött på chips och popcorn
Fläskfilégratäng med rödvin, svamp och parmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Strö över timjan och flagad parmesan. timjan. Blanda pastan med svampblandningen och fläsket. blandad svamp, till exempel kantareller, karljohan och champinjoner
Krämig fettuccine med smak av kyckling, parmesan och timjan,. Smaka av med salt, peppar och timjan. Hacka purjon fint och låt den fräsa med kycklingen tills den är mjuk
Gnocchisallad med svamp, äpple, nötter & skinkchips. Salt &Peppar. Det kan ju liksom inte bli annat än gott att blanda smörstekta gnocchisar med svamp, rostade hasselnötter, timjan, äpple och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.