Den här soppan går utmärkt att servera medräkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
I med de frysta ärtorna och värm upp soppan så att den nästan kokar. Men visst är det CrèmeNinon, den elegantaste av förrättssoppor – man häller skumpa rakt ner i sopptallriken
Härom dagen kunde de flesta av våra medlemmar hämta ut den femte lådan i ordningen. Det följde även med en pamflett som dels berättar om ölen och dess bryggerier men även med inte mindre än fem recept som jag komponerat
Resten av champagnen dricks med fördel upp till soppan som förrättsbubbel. lite crème fraiche. Här har vi en prima förrätt till nyårsmiddagen - den gamla klassikern Créme Ninon
Jag förknippar fest och champagne - eller mousserande vin - med varandra. Vad är då festligare än en soppa till förrätt som faktiskt serveras med just det
Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker. CrèmeNinon. crème fraish, parmesanchips, parmaskinka krutonger, bacon etc
Lilla E är endast sex månader, men hon var med i köket hela kvällen. Medan vi vuxna testade den mousserande fördrinken "chambord", gick barnen på skattjakt
Creme Ninon är det fina namnet på grön ärtsoppa som kan avnjutas både kall och varm. Efter en långhelg på Legoland hotel med inte alltför upphetsande och ganska fet mat kändes soppa som ett bra alternativ, dessutom vegetariskt
Klicka en liten klick med creme fraiche på varje ostflarn, lägg på några räkor, lite rödlök och rom. Ostflarn som man gör av att lägga små högar med riven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.