Jag ska dela med mig av mitt egna sjukt supersmarriga recept på dagens rätt vi åt. Jag tog fram köttfärs och tänkte vad ska jag hitta på för skojsig mat idag en lördag och vi är dessutom bara hemma och tråkar idag så tänkte maten behövde väl kanske inte va lika trist haha, men så tänkte jag att använda mig utav rester idag
Men alltså den här desserten som Tove bjöd på när vi firade förnyår. Söt, salt, len, krämig. OBS glöm ej saltet på toppen för det, kombinerat med den übersöta krämen blir en alldeles himmelsk kombination
Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festliga tillfällen, både som en god avslutning på en trevig middag eller som dessert på julbordet
Men då jag aldrig varit något stort fan av det där man brukar anse som påskgodis med äggkreationer i diverse färgskalor vill jag istället bjuda på en påskfavorit hos mig - mjuk chokladkola
Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till. Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan
Ingredienser. Hur gott är det inte med CrèmeCaramel. Karamellen. Puddingen. Gör först karamellengenom att smälta margarinet i en stekpanna, tillsätt sockret och vattnet och öka värmen och rör med en träslev eller slickepott som tål värme tills blandningen börjar bli brun, häll då upp karamellsåsen i "creme brulè formar" eller små ungsformar i porslin och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.