Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Mosa bären mot kanten med en slev. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden
Klassisk brûlée får smarrigt sällskap av lakrits. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar med matfett. Bränn av med gasolbrännare eller gratinera i övre delen av ugnen på grillvärme, 250 grader, tills de har fått fin färg
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crèmebrûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Varför välja mellan CrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Gjord med vit choklad och lite citron blir den helt oemotståndlig. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Smeten görs med fördel dagen innan brulén ska bakas av. Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem sedan i en stor, ugnssäker form med lite vatten i botten
Låt crèmebrûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crèmebrûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
Vi åt upp dom bara som dom är, men det hade passat väldigt bra med något syrligt till, tex hallon. I helgen testade jag göra CrèmeBrûlée för första gången, och det blev riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.