Färskpotatis är Sverige för mig och lax är Sverige för många utlänningar. Årlig bbq på barnens skola och vi föräldrar uppmanades att ta med något som representerade Sverige
Färskvitkål så här års är ju bara för god. Klyfta tomat och lök och blanda med majs. Dessutom håller den ju längre i kylskåpet än tex isbergssallas, så då kan man göra denna sallad och ha till alla måltider i veckan
För att göra vitlökssmör mixas rumsvarmt smör med vitlök ochfärsk persilja. färsk oregano. Till betorna och tomaterna serverade jag superfin svensk ryggbiff från Gårdsbutik Thuresson
Som jag skrev nyss är den färskavitkålen en av favoriterna. Äter sällan vitkål resten av året. Så det gäller att passa på nu och lägga varenda krona en har på, och njuta av, all färskaoch goda primörerna
Här i alla enkelhet tillsammans med ugnsbakad färskvitkål. Vitkålen kan eventuellt brännas innan den är genombakad så lägg gärna en bit folie över den, efter halva tiden
Dela vitkålen i tre delar och grilla hårt på ytan. färsk timjan och persilja. Vätskan som släppts från revbenen under dagen blandas med brun farin, lökpulver och ingefära
Jag får dessutom lite mysiga barndomsvibbar av den, eftersom vi odlade egen majs på missionsstationen i Kongo där jag växte upp, och där vi ofta åt majs i olika former
Hemmagjord gnocchi blir inte alls likadan som färdigköpt utan mycket mer smakrik och betydligt fluffigare och lättare än köpevarianten, i synnerhet om man använder potatismjöl eller majsstärkelse istället för vetemjöl
Sotadvitkål eller rotselleriLägg ner grönsakerna i en bra kolbädd. ServeringToppa den glödbakade fisken med kantarellerna, vitkålröranoch toppa sedan allt med de lättsockrade lingonen
Så gott, lätt och härligt med det knapriga täcket. Mjölkfritt, äggfritt och kan göras glutenfritt. Häromdagen fixade vi cornflakespanerad fisk till lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.