Cornflakeskakor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 11,5 dl strösocker
  • 11 dl ljus sirap
  • 1100 gram mörk choklad
  • 14 msk kakao
  • 11 tsk vanillinsocker eller vaniljsocker
  • 17 dl cornflakesBlanda socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull. Skär smöret i kuber samt bryt chokladen i bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt sirapen. Smält under omrörning. Sjud under omrörning i ca 2 minuter tills det mesta sockret löst sig. Mät upp cornflakes i en stor skål vid sidan. Lägg ut formar på en bricka eller förbered önskad uppläggning (bakplåtspapper eller en stor form). Tillsätt chokladsmeten och vänd runt den med cornflakesen utan att de krossas för mycket. Nu kan du lägga upp cornflakesblandningen som du önskar ex. i formarna. Enklast är att använda två skedar. Låt cornflakeskakorna svalna och stelna. Räkna minst 30 minuter men helst några timmar. De kan ätas tidigare också om man är riktigt sugen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.