17 dl
cornflakesBlanda socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull. Skär smöret i kuber samt bryt chokladen i bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt sirapen. Smält under omrörning. Sjud under omrörning i ca 2 minuter tills det mesta sockret löst sig. Mät upp cornflakes i en stor skål vid sidan. Lägg ut formar på en bricka eller förbered önskad uppläggning (bakplåtspapper eller en stor form). Tillsätt chokladsmeten och vänd runt den med cornflakesen utan att de krossas för mycket. Nu kan du lägga upp cornflakesblandningen som du önskar ex. i formarna. Enklast är att använda två skedar. Låt cornflakeskakorna svalna och stelna. Räkna minst 30 minuter men helst några timmar. De kan ätas tidigare också om man är riktigt sugen.
Tid ca 20 min / 30 stIngredienser. 1 liter cornflakes400 gram ljus/mörk blockchokladMinimashmallows som garnering30 st muffinsformarSmält blockchokladen i vattenbadHäll i cornflakesen i en bunkeHäll sedan i den smälta chokladen och rör om försiktigt med en slickepott tills allt har blandatsKlicka upp med en matsked lagom stora klickar i muffinsformarLägg på minimasmallowsStäll in i kylen och förvara de även svalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.