Corn bread med tomatrelish
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl färsk majs
  • 12,5 dl vetemjöl
  • 13 dl majsmjöl
  • 12 msk bakpulver
  • 12 tsk salt
  • 10,25 tsk svartpeppar
  • 11 tsk mild chili pulver
  • 10,25 tsk ingefära
  • 11 tsk kardemumma
  • 11 msk nigellafrön
  • 12 msk brunt socker
  • 15 dl vatten
  • 12 schalottenlök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 msk olivolja
  • 1500 g tomater
  • 11 röd chili
  • 11 tsk korianderfrö, grov stötta
  • 11 tsk spiskummin
  • 11 tsk råsocker
  • 11 msk persilja, finhackad
  • 11 msk basilika, finhackad
  • 10,5 dl lime juice
  • 1 Corn bread:4 dl färsk majs 2,5 dl vetemjöl 3 dl majsmjöl 2 msk bakpulver 2 tsk salt 0,25 tsk svartpeppar 1 tsk mild chili pulver 0,25 tsk ingefära 1 tsk kardemumma 1 msk nigellafrön 2 msk brunt socker 5 dl vatten
  • 1 Tomatrelish:2 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 500 g tomater 1 röd chili 1 tsk korianderfrö, grov stötta 1 tsk spiskummin 1 tsk råsocker 1 msk persilja, finhackad 1 msk basilika, finhackad 0,5 dl lime juiceCorn bread
  • Sätt ugnen på 180 grader Börja med att mixa 3 dl av majsen till en puré. Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver, salt, peppar, chilipulver, ingefära, kardemumma och nigellafrön. Rör sedan i brunt socker, chili, majskärnor, majspuré och 5 dl vatten rör till en jämn smet. Smörj två ugnssäkra former (ca 20 x 20 cm, för 6 port). Bre ut smeten i de smorda formerna och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering. Tomatrelish
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 min. Skölj och kärna ur tomaterna. Skär dem i grova bitar. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt tomat och kryddorna kastrullen. Sjud såsen ca 15 min utan lock på medel-värme, tills tomaterna är mjuka. Hacka och tillsätt persilja och basilika. Tillsätt limejuice. Låt såsen koka upp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.