Relaterade Kyckling cordonbleu. Å vad det är härligt att det blivit ljusare på kvällarna. Igår och idag har S och jag haft en jäkla energi och fått massor gjort
Lägg 1/-1 skinkskiva och 1-2 ostskivor (smakrik ost) däri. Lägg över de stekta filéerna i en ugnsfast form och låt kycklingen tillagas klart i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, kontrollera så att kycklingen är genomstekt. 1/-1 skinkskiva och. 1-2 ostskivor
Denna maträtt är exakt en sån och är en gratäng-version av cordonbleu. Nu när det är vardag igen så är det så smidigt med mat som är ”allt-i-ett” och tillagar sig självt i ugnen
Förbered och sätt in tillbehör som potatis i ugnen. Banka ut schnitzlarna till ca 0,5 cm tjocklek. Tips är att använda en köttbank eller lägga köttet mellan på bakplåtspapper och banka ut med en träkavel
2-3 dl mjölk. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är genomkokt, ca 15-20 minuter. Stek köttet på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida, tills den fått en vacker gyllenbrun färg. 2-3 dl mjölk
Tricket för en riktigt god cordonbleu är att banka ut köttet tunt. Cordonbleu, 4 portioner. 600-800 g skinkschnitzel (ca 8 skivor). 200 g Emmentaler-ost. Stek ca 4-5 min per sida på medelvärme. Cordonbleu, 4 portioner 600-800 g skinkschnitzel (ca 8 skivor). 200 g Emmentaler-ost
Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. 4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck. 4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck 8 skivor stark ost 4 skivor rökt skinka dijonsenap, ca 1 tsk per biff flingsalt, 1 krm per biff 3 msk neutral olja till stekning
TIPS -> Sätt en grillpinne för att hålla kycklingen samman om den vill släppa och rulla ut sig igen. Någon som har smakat på chicken cordonbleu tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.