Det var i Royan på franska Atlantkusten som vi åt riktigCoqauvin första gången. Vi var mycket yngre den gången när vi en ljummen sommarkväll travade in på en restaurang
Nu när det börjar blikyligt ute så sitter en varm och go gryta riktigtfint och vad bättre än att leka om en gammal klassikercoqauvin (rödvinskyckling gryta) till en sundare version även om grytor isiginte är onyttiga alls
Tillsättvin, timjan, krossad rosmarin, lagerblad och kycklingfond. Ytterligare en klassisk rätt. Denna rätt är inte svår att laga och går ganska snabbt att få till också i alla fall om man jämför med motsvarade rätt med nötkött (boeuf bourguignon)
IngredienserPortioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör tillstekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizenaTillservering kokt potatis Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. F. r. a. n. s. k. h. u. m. o. t. 4. p. e. 1. f. ä. y. c. l. g. ,. 3. 2. ö. v. j. d. b. é. 5. 0. å. M. (. ). S. 8. L. T. K. -. d l
CoqauvinPortioner. Tärna fläsket och stek det knaprigt, låt sedan hälften av fläsket koka med. Vidservering, strö över resten av fläsket och dekorera med färska örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.