Coolaste nyårsdesserten – lakritspannacotta
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • HEAVEN AND HELL
  • (Lakritspannacotta med hallonsås)
  • 4 pers 2,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 gelatinblad 3 tsk lakritsextrakt
  • 35 g svart hushållsfärg (ta i ordentligt så det blir svart!)
  • saft från ¼ citron
  • en nypa havssalt
  • 250 g frysta hallon
  • 1,5 dl socker
  • GÖR SÅ HÄR
  • 1 Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
  • 2 Värm upp grädde, socker, lakritsextrakt, hushållsfärg.
  • 3 Krama vattnet ur gelatinbladen och smält i grädden.
  • 4 Smaka av med citron och havssalt.
  • 5 Låt stelna i kylen i ca 2 timmar HALLONSÅS
  • 1 Mixa hallonen till en puré.
  • 2 Koka purén med sockret till hälften återstår. Ca 15 min Servera lakritspannacottan med en klick hallonsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.