Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax
Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie. Detta blev verkligen hur gott som helst och så ser de dessutom lite roliga ut med de olika färgerna
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till smeten samt den hackade dumlen, vispa inte. Häll upp i en bakplåtskläddform och ställ in i ugnen i cirka 15-17 minuter
Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Ta ut bottnen och rör ihop kolorna (klippta i småbitar) med dulce de leche och kokos. Jag valde Werthers chokladfyllda kolor här men det går lika bra med originalet
Platta till med en gaffel. Foto. Karin/bevemyrs blogg. Godaste kakan på kalaset. Det påpekade iallafall gästen som ringde upp mig efteråt för att tacka för en trevlig bjudning
Vispa upp smör och socker med elvisp ca 2minuter. Snickers doodle cookies ( vanilj fudge kakor). Då var det dags att baka och denna gången blev det ett par riktiga godis kakor
Är inte speciellt förvånad att jag inte var med på den listan. En blogg som inte var med på listan som jag hittar många snabba, enkla och vardagsbra recept på är Madame Edith´s blogg
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.