Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Mosa de mogna bananernaoch blanda i havregryn och kakao. De går snabbt att göra och passar perfekt när du är sugen på något sött, men ändå inte vill vara alltför onyttig
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är bananoch kola
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim och vit choklad. Hacka chokladenoch rör ner i degen. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat och rör ihop till en deg
Dessa gjorde jag för ett tag sedan blir otroligt saftiga och goda Till 8 stora eller 16 normalstora 2 mosade bananer 1 ägg 1. 5 dl mörkt muscodavo socker 2 dl mjölk 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 dl rapsolja 100 g hackad mörk choklad Gör så här. Sätt ugnen på 175 grader Mosa bananerna Vispa ägg och socker pösigt Blanda ner resten av ingredienserna Klicka ut smeten i formarna Grädda muffinsen 15-20 min 8 stora eller. 2 mosade bananer. 100 g hackad mörk choklad
Servera choklad- ochbananpaketet genast med glassen och strö över färska hallon. Pensla paketet med smält smör och grilla det på svag värme tills chokladen börjar smälta
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.