Receptet gäller för 12 bufféportioner 900 g laxfilé 1 tsk salt 250 g Arla® Klarifierat Smör Picklad gurka: 1 gurka ½ dl ättiksprit 12% 2 msk strösocker 1 tsk salt 1 röd chili 1 dl sesamfrön ev färsk mynta
Lägg på laxen, salta och peppra. Garnera gärna med färsk rosmarin. Häll det över laxen. 500 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 3 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tsk hackad färsk rosmarin ½ pkt saffran 0,25 g
Dela laxen i portionsbitar. Gör så här Börja med att koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem på plåten, ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra
Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål. Skär laxen i tunna skivor. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor
Skär laxen i små bitar. Gör så här Skala och hacka löken, fräs löken i smör-& rapsolja och låt kallna. 200 g gravad lax. 2 msk Arla Köket® smetana. 1 tsk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 schalottenlökar 200 g gravad lax 3 msk hackad färsk gräslök 2 msk Arla Köket® smetana 1 kruka färsk dill 1 tsk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
Men för att ni inte ska överge mig helt så kommer här ett nytt sommrigt recept. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen
snarare en något look-alike wannabie medlax. Hemlagat potatismos, se tidigare recept. fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.