Confiteradäggula med blomkålspuré 3 propoints. Slå på vin, soja och fond och bräsera sakta under lock i 10-12 minuter. Skär morötterna i klyftformade bitar och koka 3-5 minuter i lättsaltat vatten. Confiteradäggula med blomkålspuré 3 propoints 2 portioner
7-8 dl vetemjöl. Dela under tiden degen i 16 bitar och rulla långa remsor ca 30-40 cm och gör kringlor. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. 7-8 dl vetemjöl. ca 30-40 cm och. 8-10 minuter L
När det i receptet nämns temperaturer (jag har ingen köttermometer - jag är vegetarian), långa visptider, vattenbad och flera olika moment och bunkar då inser man att det är rätt komplicerat
Jag tänker nog ta med mig lite surdeg på semestern även i år, men vem vet, rätt var det är hamnar man någonstans där det varken finns surdeg, degblandare, digitalvåg eller specialvetemjöl
Conditerad äggula är inget annat än en ungsbakad äggula, jag åt det första gången i våras på Bloggforum på restaurangen Cocoos nest på Radisson Riverside på Lindholmen i Göteborg, då i kombination med rökt lax och en morotscreme (note to self, testa att laga den där cremen
-). Det har jag aldrig gjort förut, och för att vara förstaförsöket blev jag mer än nöjd. VINBLADSDOLMAR - FÖRSTAFÖRSÖKET300 g vinblad (vakuumförpackade i saltlag), sköljda och "uppvikta"3 dl basmatiris (välj hellre något klibbigt ris, vi hade dock inte något annat hemma)1 finhackad gul lök2 finhackade vitlöksklyftor200 g hackade champinjoner2 hackade tomater1 dl hackad slätbladig persiljasvartpepparsaft av ½ citronKoka riset
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Låt sjuda på väldigt svag värme i minst ett par timmar - tills köttet lossnar från benen. Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
äppel-calvados), kål i någon form, rotfrukter, tillsammans med en soppa eller en smaskig lantsallad. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Första julgodiset - check. Resultatet blev en supergod och superenkel rocky road-fudge. December och första advent närmar sig, och jag börjar bli galet sugen på pepparkakor, lussebullar, knäck, kola och allt annat gott som hör julen till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.