Min fina vän Mats tipsade om den här supergoda coleslawn han gjort (finns här) och efetrsom jag älskar coleslawOCH senap så svängde jag ihop den en kväll förra veckan
Rör ihop fil, friache eller yoghurt med majonäs, vinäger, sriracha, socker, salt och peppar. Skölj kålen och skär den i tunna strimlor eller grovriv den i matberedaren
Salt och chiliflingor efter smak. Smaka av att du får en bra balans mellan syra, sälta och sötma. Ställ i kylen en stund innan serveringen, så blir salladen saftigare och smakerna kommer fram mer
Servera tillsammans medcoleslaw vid sidan om. Coleslaw. Montera ihop burgarna med salladsblad, halloumiskiva, avokado, dressing och toppa med picklad rödlök
Och vad du väljer att toppa den med - det är ju helt och hållet upp till dig (eller dina smaklökar). Det här med att vara kreativ i köket är min favoritsysselsättning
Blanda allt och smaka av med kryddorna. Dela och gröp ur avokadon. Fyll de tomma skalen med röran och garnera sedan med räkor samt rom om man gillar det
Smaka av med salt och svartpeppar. Revbenen penslade vi med Teriyakisås under grillningen. Jag har nu hittat ett utmärkt användningsområde för min maltvinäger jag köpte i London förra året, nämligen coleslaw
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.