Först o främst måste jag tacka, jag är så rörd av de fina kommentarerna från detta inlägg. HÄR. så tusen tack fina bloggläsare de orden värmde ska ni veta
Antingen har de inte funnits alls eller så har de varit fruktansvärt kemiska och av den där riktigt dåliga sorten av osande pulverbea som man mest bara ätit när det inte funnits något annat val och som mest får mig att tänka på trötta, flottiga och halvråa potatisklyftor och sega billiga och sönderpepprade fläskotletter från några av mina sämsta matminnen frånnittiotalets barndom
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
En tårta hör iallafall till och då Fabian och jag slagit våra kloka huvuden ihop kom vi fram till att en hallon/jordgubbs/kinderägg/maltesers/finger/chokladtårta måste vara den absolut snyggaste och godaste kombinationen
snitta försiktigt bröden med en vass kniv och sätt in dem i ugnen. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Förra året på Morsdag fick jag en kokbok med japanska recept som jag pinsamt nog inte lagat något ur ännu
Skär kakan i mindre bitar medan den är varm. Slå i margarinet eller smöret och uppvispade ägg. Tryck ner de hackade nötterna (och den hackade vita chokladen) och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. 200 g hackade hasselnötter eller 100 g hasselnötter och 100 g vit choklad
Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, mynta och mandelmjölk i en kopp. Gurkmejan räcker till ca 3 liter dryck, förvara pastan i en glasburk i kylskåpet och ta lite varje gång
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Jag rörde även ihop youghurt med olivolja, lite salt och massor med mynta – enkelt och gott. Vi gör ofta biffar hemma och häromdagen så lagade jag nötfärsbiffar med bladpersilja, lök, mynta och vitlök i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.