Skär paprikan i bitar och lägg tillsammans med kycklingen i en ugnsform. Häll över kycklingen. Mycket att göra på jobbet, och har en hel del imorgon med
Kycklingoch baconbiffar med currysås. Mixa kycklingoch bacon ( om du inte kan mixa så hacka fint och smått) hacka löken och vitlöken smått, krydda med lite vitpeppar (ej salt
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléernaoch bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukter och sås 125 grader Salta
Det skulle vara paprika med kycklingen, men det hade jag inte hemma, men lade en hel purjolök istället (ta en halv om du har paprikor och vill följa ursprungsreceptet)
Kyckling är väl jämt gott men den här currysåsen var en av de godaste currysåserna jag ätit. Skär ev kycklingen i mindre bitar om filéerna är jättestora
KYCKLINGEN. •Finhacka vitlöken och gör en vitlökspuré. •Marinera den tinade kycklingen i vitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
Kycklingbitar panerade i mjöl, ägg och krossade cornflakes får en riktigt god, krispig yta. För att behålla sin kripighet bör kycklingbitarna serveras med en gång, en natt i kylen gör paneringen mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.