Club sandwich - Tom Sjöstedts recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröst med skinn
  • 12 klyftor vitlök
  • 1 salt
  • 1 olja till stekning
  • 112 skivor formbröd, av surdegstyp
  • 11 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 olja
  • 13 äggulor
  • 12 tsk vitvinsvinäger
  • 12 msk dijonsenap
  • 13-4 dl matolja
  • 11 rödlök, tunt skivad
  • 18 skivor bacon
  • 14 tomater, tunt skivade
  • 11 romansallad, grovt skuren
  • 1 träpinnar att fästa med
  • 1 Stekt kyckling600 g kycklingbröst med skinn 2 klyftor vitlök salt olja till stekning
  • 1 Bröd12 skivor formbröd, av surdegstyp 1 vitlöksklyfta, pressad olja salt
  • 1 Dijonmajonnäs3 äggulor 2 tsk vitvinsvinäger 2 msk dijonsenap 3-4 dl matolja salt
  • 1 Tillbehör1 rödlök, tunt skivad 8 skivor bacon 4 tomater, tunt skivade 1 romansallad, grovt skuren träpinnar att fästa medKyckling
  • Sätt ugnen på 125 grader. Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp. Bröd
  • Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna. Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna. Dijonmajonnäs
  • Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt. Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.