1 ca
8 blad isbergssallad + ev. andra salladsblad som lollo rosso, frise efter tillgång
14
tomater
11
rödlök
11 pkt
bacon
18 skivor
vitt lantbröd eller 4 ciabattaBanka ut kycklingfiléerna så att de blir plattare. Då steker de klart jämnare. Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda med olivolja, salt och vit- eller svartpeppar. Grilla kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en grillpanna eller på grill. Låt de sedan steka klart på lägre värme gärna med ett lock över. Du kan sätta in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15 minuter så blir den garanterat klar. Låt kycklingen vila i folie. Dela baconskivorna rakt av på mitten och stek baconen knapriga. Skölj och skiva tomater. Skala, dela och strimla rödlöken. Rensa salladen, skölj och dela den grovt. Blanda curry med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar. Grilla bröden. Dela dem ev. i trianglar om de är stora. Använder du ciabattabröd kan du först dela som vanligt, sedan grilla och skära i två trianglar. Lägg ihop dina Club Sandwich så här: fördela en rejäl klick majonnäs på bröden och lägg på tallriken. Lägg på sallad (blanda gärna salladen i en skål innan med citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar). Lägg på tomater samt rödlök. Dela kycklingfiléer snett i två delar och lägg dem i kors på. Toppa med baconskivor och den andra brödtriangeln. Servera dina Club Sandwich.
Ingredienser Portioner. 4 2 baguetter 4 - 6 hela saltgurkor 4 msk senap ca 16 skivor ost (t ex cheddar) 8 skivor julskinka eller annan kokt skinka ev olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.