Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Något att tänka på är att välja musslor som är lite mindre i storlek då jag tycker att de levererar mer smak och blir trevligare att äta
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning
”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Som sagt, det är långt mellan inläggen på bloggen. Men i takt med att projekten som påbörjades i sommras börjar färdigställas ska det nog bli lite mer tid över till bloggande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.