Mustig och matig musselsoppa med bland annat potatis och äpple i. Oftast så används blåmusslor till en chowder men jag använde den betydlig mindre och lite sötare hjärtmusslan i stället
Det blir gott, men ingen Clam chowder. Clam chowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. Läs även andra bloggares åsikter om musslor , clam chowder , båtmat , konserv 360 g musslor i lake
Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
Jag fastnade för Cajun chowder, en mustig, kryddig soppa med både skaldjur och stark korv. I chosed the cajun chowder, a spicy soup with both seafood and hot sausage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.