200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Jag gillar att servera dessa på ost&charkbrickan. Koka upp vatten & salt. 200 g sötmandlar med skal. Skaka om plåten ett par gånger & håll koll så det inte bränns 200 g sötmandlar med skal
Dessa knapriga biscotties med både choklad och mandel gick hem hos maken, dock inte barnen. Inte helt nöjd med dessa bilder, lite för mycket löv för min smak men det gäller att vidga sina vyer och testa nya miljöer
Blanda mandeln sedan med vetemjöl, socker och kryddor. Hade ännu tänkt strö flagad mandel över kakan innan den for in i ugnen, men det glömdes bort, så jag får pröva det nästa gång
Med flagad mandel, sesamfrön och riven ost, blev snacks helt plötsligt både goda och nyttiga. Jag använde Storsjö Svart, från Milko, men det fungerar förstås bra med andra smakrika ostar också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.