11 grapefrukt
1 apelsin 2 blodapelsiner 2 limefrukter 1 fänkålshuvud 3 salladslökar 1 kruka färsk oregano 1 kruka färsk mynta 300 g kvalitativ fetaost flytande honung olivolja ca 1 dl helt bovete flingsalt och svartpepparSätt ugnen på 225°C. Ansa och skiva salladslökarna fint. Rosta bovetet i en torr stekpanna tills det börjar få färg och dofta nötigt. Ringla då på olivolja och flingsalt. Vänd runt med en stekspade och häll över att torka på hushållspapper. Skala och filéa citrusfrukterna med en vass kniv. När man filéar citrusfrukter så skär man bort allt skal och alla vita hinnor så att endast fruktköttet finns kvar. Se till att inga kärnor lämnas kvar heller. Skiva fänkålshuvudet i lövtunna skivor med en mandolin. Spara fänkålsdillen till garnityr. Lägg fänkålsskivorna i iskallt vatten med isbitar i. Lägg fetaostarna på lite folie och pensla dem med olivolja. Lägg hela foliearket i ugnen och baka av i cirka 5-10 minuter tills ostarna fått färg, men inte smält helt. Lägg upp alla frukter på ett stort fat och toppa med fänkålsskivorna, salladslök, grovt skuren oregano, bakad fetaost i bitar, rivna myntablad och rostat bovete. Ringla över olivolja och honung. Krydda med flingsalt och svartpeppar vid servering.
Ugnsbakad sötpotatis medfetaost, mandel och persilja. Igår bakade jag den medfetaost och rödlök. Det jag älskar med sötpotatisen är att den blir god hur man än behandlar den
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ugnsbakadfetaost Ingredienser 1 fetaost örtkryddor, gärna timjan, rosmarin eller oregano olivolja Gör så här Sätt ugnen på 150 grader. Katarina Ekeström 1 fetaost örtkryddor
Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor medfetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
Vi åt den ugnsbakadefetaosten som vegetarisk middag och då behövdes det två bitar ost, vars en bit och det stod vi oss på galant med tillbehören vi åt till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.