Sockerlagen kan du enkelt smaksätta med vad du vill och toppa med dinafavoritnötter. Idag tänkte jag att det var dags för ett litetdesserttips, och till det här receptet ska du köpa hem härliga, färska fikon som just nu finnsifruktdiskeni affären
Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt och lätt att tina färsen när den behövs
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven ibitar och strimlapaprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprikai pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Stek kycklingeni smör i en stekpanna. Lägg tillbakakycklingeni stekpannan. Fräs lök och paprikai smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp
Jag har redan lagattill flera av rätterna och inte en enda har varit en besvikelse. Nu har jag testat en av rätterna på Erikas blogg – kryddig vegansk etiopisk gryta
Tillsist vänder du ner matlagningsyoghurten och koriandern. KryddigindiskkycklinggrytaDen här kycklinggrytanblir med alla ingredienser och kryddor fantastisktsmakrik och god
Kryddigajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklaste rätten. Grymt goda som tillbehörtill maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås
Så idag blev det en billigarehemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktisktlite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skala och skiva morötterna. Fräs lök, vitlök och chilii en gryta med 1 msk olja. Tillsätt morötter, curry, garam masala, ingefära, kanel och linser och fräs i 3 minuter. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. 1 st chilipeppar. 2 st vitlöksklyftor. 1 msk ingefära. 4 dl linser
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.