Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Krydda ordentligt med peppar och salt. Sila bort kryddorna och smaka av med ättika och socker. Lägg lökarna och morötterna i en kastrull med smör och några matskedar vatten
Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Häll av vätskan från zucchinierna och fräs dem tillsammans med salladslök och paprika, stek tills de blir gyllenbruna
Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Stek i olja och krydda med lite salt och peppar. Skölj av linserna och blanda med grovhackad persilja, rostad paprika, halverade tomater, skalad och skivad morot
Idag bjuder köket på en rosastekt kalventrecotemed hemgjort salviasmör och smarrig parmesanpotatis. I glaset en fruktig Zinfandel med smak av björnbär, plommon och mintchoklad
Egentligen kör vi strikt laktosfritt till middag men jag såg lite mellan fingrarna och lät den här krämiga getosten få vara med eftersom de andra rätterna var helt laktosfria
Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Toppa med citron, färska örter och olivolja och sen är det klart
De söta jordgubbarna gifter sig utmärkt med den salta fetaosten och pistagenötterna. Kryddig smak med inslag av fat, hallon, björnbär, örter och lakritsrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.