1 apelsinhollandaise
(se relaterat recept)1. Sätt ugnen på 150 grader.2. Skiva apelsin och lime tunt. Skär citronen på hälften. Skala och skär löken i tunna skivor.3. Torka laxen med hushållspapper. Salta och peppra. Lägg laxen i en stor ugnsfast form. Dekorera laxen med citrusskivor, lök och en näve av örterna.4. Repa grönkålen och krama in några matskedar olivolja så den mjuknar. Lägg citronhalvor och grönkål vid sidan av laxen. Häll olivolja (rikligt) över laxen och sätt in den i ugnen i 25 minuter. Hacka resten av örterna.5. Koka havreriset med grönsaksbuljongtärningen efter anvisningarna på paketet och tillsätt olivolja.6. Gör apelsinhollandaise.7. När laxen och riset är klart. Strö över en del av örterna över laxen och resten i havreriset. Pressa ur vitlöken och blanda ner den mjuka vitlökskrämen i havreriset. Pressa även över citron och blanda om ordentligt.8. Servera med hollandaise eller till exempel smetana.
Ersätt de gamla dillkvistarna med nya. Blanda apelsin-, citron- och fänkålsskivor, chili, dillkvistar, salt och peppar i en långpanna och blanda runt lite
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.