2 stora
eller 4 små makrillar, ca 1 kg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar rivet skal av 1/2 citron 1 msk (flytande) smör och olivolja 1 huvud färsk vitkål, ca 700 g 4 msk lätt-creme fraiche färskpotatis dill
Blanda samman allt i en skål, och ställ i kylen en stund innan servering. Idag blev det en citronstekt laxfilé med en kall sås som smakar citron, syltlök och dill
Lägg potatisen i en skål, blanda ner finhackad gräslök och de hela spenatbladen. Det finns ingenting som slår att guppa runt i vår lilla eka, eller att fiska makrill en sensommarkväll när vinden är ljummen
Makrill till exempel. Det är ju gott, enkelt att tillaga och tillgängligt i alla butiker. Och det finns ju massvis av andra, goda fisksorter som man kan laga god mat av
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Jag valde att äta makrill till, men en grillad firre eller kycklingfilé är två andra heta tips. Det här är en lätt och kall lunch som passar utmärkt på en varm och solig dag
Nu fick jag kombinera dem med en härligt, somrig rökt makrilloch en god romsås. Hade lite primörer över sedan tidigare i veckan, och det är jag knappast ledsen över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.