Citronsockerkaka (en form). Jag dekorerade kakan med glasyr och färska jordgubbar, jättegott. Glasyren blandar jag alltid ihop på frihand med florsocker och kallt vatten är basen, och även här kan du smaksätta med citron om du vill
En ljuvligt fluffig god sockerkaka med smak av citronDetta behöver du. Sätt ugnen på 175 graderSmält smöret med vattnetVispa ägg och socker pösigtRiv det gula av citronenBlanda sedan i smöret -vattnetcitronskal och rör ihopSist blandar du i mjölmixen ochbakpulvret, försök att inte blanda såhårt så att smeten sjunker ihop
Jag har bakat sockerkaka med citron o varit på picknick. Vispa ägg o socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen pö om pö tillsammans med smör, mjölk o citronsaft
En variant på vanlig sockerkaka fast med citronsmak. Den smakade som en sockerkaka som min mormor ofta bakade, då gjorde hon den på en paketmix som hon köpte
Strö den med kokos. Servera kakan med blåbär och en skål med citruskvarg. 1 1/2 dl olivolja med citronsmak. Smörj en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter, med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.