Citronskivlingsmacka
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 130 gram citronslemskivling, rensad och tärnad
  • 11 msk smör
  • 11,2 dl grädde
  • 11 krm kinesisk soja
  • 12 tsk ljus maizenaredning
  • 11 msk hackad persilja
  • 10,5 krm svartpeppar eller citronpeppar
  • 11 krm salt
  • 12 skivor vitt bröd
  • 11 msk smör att steka brödet iRensa svampen om det ej redan är gjort. Dela den längs med mitten och skrapa bort allt slem från hatt och fot. Skär bort eventuella fula delar. Tärna svampen. Stek svampen i en torr panna några minuter tills den mest vätskan dunstat bort. Tillsätt smör och bryn svampen lätt någon minut. Tillsätt grädde, soja, salt och peppar. Koka ihop. Red stuvningen med lite maizenaredning till önskad tjocklek. Skölj och hacka persilja samt vänd i det i stuvningen. Spara någon nypa till garnering om du vill. Håll varm till servering. Hit kan du förbereda och ha stuvningen kall i kylen samt värma till servering. Skär bort kanterna från brödet. Stek brödet i smör på båda sidor så att det får lite färg. Toppa bröden med svampstuvningen och servera direkt. Garnera eventuellt med lite hackad persilja - jag hade små ringblomsblad också som garnering på bilden.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.