Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret, som vispas i lite i taget. Både botten och fyllning görs med fördel dagen innan tårtan ska serveras, men lägg inte ihop den förrän strax innan servering
Men man kan väl säga att vi har spenderat den på ett väldigt produktivt sätt, källaren har rensats ur (vi hade ju en liten vattenläcka där för ett tag sedan) och lådor med grejor som ska skänkas till loppis har packats ihop
Vad gör de, nu har jag massor med lakritskola istället. Ja ibland misslyckas man allt när man bakar och håller på,men ibland misslyckas man så att det blir riktigt bra istället, så var det idag
Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, man tar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandar samman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fat av godsaker att sätta i sej
En sill från Västerhavet har ett förhållandevis kort huvud jämfört med en strömming från Östersjön. Både billig och smarrig och idag gör jag en gammal favorit från mormor och mamma med inspiration från Leif Mannerström, Mr sill&strömming himself
Servera med kokt eller pressad potatis och snabbgurka eller pressgurka. Smörj “pottan”, strimla morötterna tunt och lägg i, toppa med laxen i portionsbitar, dilla, peppra och salta
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Smaka av ädelostsåsen med svartpeppar samt ev. Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Det är mycket och därför borde man börja dagen med ordentlig frukost. Om du äter frukost och alla andra måltider regelbundet får du tillräckligt med energi under hela dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.