Koka upp grädden med vaniljstången och fröna. Gröp ur fröna från granatäpplet. 10,5 granatäpple. 11 vaniljstång 2 gelatinblad 4 dl grädde 1 citron, rivet skal 0,5 citron, saften 2 tsk florsocker 0,5 granatäppleSkär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna
Krossa karamellerna och blanda med vattnet i en kastrull. Garnera med lite krossad lakrits. Jag har alltid varit så himmelens svag för kombon citron och lakrits
Lägg upp citronpannacotta, strö havresmul runt om och toppa med karamellsås. Citronpannacotta. Jag valde att göra pannacottan för sig och servera med ett havresmul i stället, men vill du göra den i pajvariant tycker jag att du ska kolla in hos Maria
Perfekt att avsluta dagen med denna uppfriskande och vitaminrika smoothie. Både granatäpple och blåbär innehåller otroligt mycket antioxidanter, C-vitamin, järn, kalcium och fungerar som avgiftning och boost till immunsystemet
Lägg gelatinbladen i blöt medan du kokar upp grädden med sockret, den urskrapade vaniljstången, citronskalet och saften och låt sjuda i 5-10 minuter. Innan servering toppas pannacottan med ett lager lemoncurd( använder man köpt lemoncurd så kan man blanda ut den med lite vatten) och med färska jordgubbar 5 dl grädde
Perfekt till fisk, kött och utmärkt med grönsaker och vegetariska grytor. Granatäpple Molasses gjord enbart på färsk granatäpple juice från frön, reducerad till en tjock, mörk sirap
Blanda ner dem tillsammans med grädde och gelésocker i en kastrull (låt den urskrapade vaniljstången koka med )Blanda ner det finrivna skalet från citronen
Det blir ofta nån form av pannacotta när det ska lyxas till med efterrätt här hemma. Den här varianten med citroncurd och med lite touch av fläderblom fick bli nyårsaftonsdessert här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.