Skala citronen med en potatisskalare. Servera med kokt potatis och någon kokt grönsak, t. Häll marinaden på fisken och låt det stå övertäckt med smörpapper i rumstemperatur 2-4 timmar
Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Krossa karamellerna och blanda med vattnet i en kastrull. Garnera med lite krossad lakrits. Jag har alltid varit så himmelens svag för kombon citron och lakrits
Lägg upp citronpannacotta, strö havresmul runt om och toppa med karamellsås. Citronpannacotta. Jag valde att göra pannacottan för sig och servera med ett havresmul i stället, men vill du göra den i pajvariant tycker jag att du ska kolla in hos Maria
Hacka bailikan och blanda med övriga ingredienser. Dela broccolin i buketter, skär knipplöken i skivor, dela de gröna bönorna, ansa champinjonerna, skiva dem och fräs alltsammans med den pressade vitlöken
Lägg gelatinbladen i blöt medan du kokar upp grädden med sockret, den urskrapade vaniljstången, citronskalet och saften och låt sjuda i 5-10 minuter. Innan servering toppas pannacottan med ett lager lemoncurd( använder man köpt lemoncurd så kan man blanda ut den med lite vatten) och med färska jordgubbar 5 dl grädde
Blanda räkorna med olivolja, vinäger och basilika. Smaka av med svartpeppar. Skålla tomaterna och skär tomatköttet i tärningar, blanda med pressad vitlök och olivolja
Blanda ner dem tillsammans med grädde och gelésocker i en kastrull (låt den urskrapade vaniljstången koka med )Blanda ner det finrivna skalet från citronen
Det blir ofta nån form av pannacotta när det ska lyxas till med efterrätt här hemma. Den här varianten med citroncurd och med lite touch av fläderblom fick bli nyårsaftonsdessert här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.