Var sugen på en lite syrligare glass så vad passade då inte bättre än citronglass, nu när jag ändå hade både marängerochlemon curd hemma fick det med åka ner i glassen, men det blir lika gott utan de ingredienserna i
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller medlemoncurd
Täck med den andra halvan och tryck till lite. Dela kakan i två bottnar med en vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå
Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Vispa grädden och smaksätt medlemon curd. Häll massan i en finmaskig sil och passera med hjälp av baksidan på en sked
Smörja och mjöla en form med löstagbara kanter. Kolla med en provsticka att kakan är genom gräddad. Så jag byte ut det mot lemon curd i stället för att få lite mer fruktig smak på det och för att få i lite syra i tårtan också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.