Citrongelén ovanpå hann jag förstås inte med (man är ju bara människa liksom) men den blev god ändå. Det vankades kräftskiva med Christians otroligt fina släktingar, och vårt bidrag till den härliga buffén blev en efterrätt
Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska. För visst är bilden av den svenska Midsommaren traditionell dans kring en blomsterprydd stång, folkdräkter med svängande kjolar, fiol och dragspel, lekar på en äng med höhässjor som bara doftar sommar
Dela en Oreokaka med en vass kniv i mindre bitar och dekorera jordgubbenmed. Skär eventuellt bort en liten bit av toppen på jordgubben så att den kan stå bra
Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Varför inte då laga en god söndagsdessert på årets första jordgubbar med en syrlig färskostkräm. Jordgubbar är oftast godast som de är med lite vispgrädde eller mjölk till
Äts som den är eller med vaniljvisp eller vispgrädde. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsform. Snoppa och halvera jordgubbarna, lägg dem i den smorda formen
Den här "sylten" har ju inga konserveringsmedel i sig, och eftersom den inte är kokt och inte innehåller så mycket socker så står den sig inte i kylen så länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.