Blanda samtliga ingredienser till en deg. Dela degen i ca 18 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollen i en liten folieform eller likande och tryck ut den mot kanterna. Förgrädda i 175 grader i 5 minuter. Fyllning
Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme). Vispa samman äggulor och sötad kondenserad mjölk för hand, inte med elvisp. Tillsätt citronzest och citronsaft och rör till en jämn smet. Häll upp fyllningen i pajskalen och grädda pajerna i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt pajen svalna och ställ kylskåpet, de ska serveras kalla. Maränger
Sätt ugnen på 140 grader varmluft. Vispa äggvitor med muscovadosocker och all vinäger. Vispa på medelhastighet tills det börjar bli fast. Tillsätt resten av sockret och vispa på högre hastighet till en fast glansig maräng. Krossa under tiden turkisk peppar i en mortel och vänd ner den i marängen med en slickepott. Spritsa eller klicka ut till små maränger och grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt dem torka i ytterligare en timme i eftervärmen. Toppa pajerna med maränger vid servering.
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
) Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination. ) Lakrits och. Mums. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
De var väldigt goda med denna smaken. Här går lakritspulvret ner. Blanda ihop med mandelsockret. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 1 tsk lakritspulver. 2 tsk lakritspulver
Okej, personligen ligger den på förstaplats tillsammans med pecan och kola. Har du ingen gasolbrännare - stoppa in pajen i ugnen med grillvärme en kort stund eller servera som den är med lite gröna blad eller citronskal på
Ha medel värme. Lakrits fluffen blev jättegod och godare än förväntat faktiskt. Häll grädde i en liten kastrull,klipp lakrits godisarna i mindre bitar och häll i grädden
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk. 1-2 tsk Lakrits
3 tsk lakrits. 3 tsk lakrits. Detta är så kallade ketosbollar som man ofta tar till inom LCHF kosten. Jag tar ofta 2 sådana till kaffe som mellis för att stå mig fram till middagen
Lakrits är egentligen en rot och medicinalväxt. Mitt favorit godis är choklad och lakrits, därför provade jag att göra raw bollar av just den blandningen idag
Jag smaksatte mina med sega Kickbitar medhallon/lakrits smak, sååå gott. Syrran med familj var här innan på en förmiddagsfika och jag slängde ihop några snittar
Ställ in allt i frysen medan du gör i ordning nästa fyllning. Lakritsfyllning. Här kan du själv välja hur surt eller sött du vill att det ska vara, smaka av med citron och sötning tills du blir nöjd
Så jag passade på att göra en när jag skulle fika hemma hos en kompis =)Jag hade gjort egen Lemoncurd dagen innan så jag fick använda min alldeles egna Lemoncurd till pajen och marängen är spetsad med lite hallon för att den skulle bli rosa och fin ♥ ♥ ♥
Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor. Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.