Citronlinsermed dill, kaprisochfetaost. Tillsätt dill, rädisor ochfetaostoch blanda ihop. Något av det bästa med att vara på landet är luncherna vi brukar äta tillsammans på trädäcket
12 st 350 g zucchini 3 salladslökar 150 g fetaost 1 dl vetemjöl 3 ägg 1/2 dl finskuren dill 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar neutral olja till stekning Till servering matlagningsyoghurt (10%) pressad vitlök Lägg till i inköpslistan
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
Denna "allt i ett" variant, med en fyllning av kikärtor, dill ochfetaost, var jättegod. Vi käkade den goda gratängen med våra vanliga tillbehör, rivna morötter, pizzasallad och squashröra (se recept här och här)
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Häll över allt i en trevlig skål, och garnera med en hackad salladslök och smulad fetaost. Igår chockade jag mig själv och min matrepertoar med att göra något helt nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.