Citronkyckling i långpanna med feta, tomater och oliver
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 18 st tomater
  • 12 st citron, saften av 1, skalet av 2
  • 1100 g oliver
  • 14 st knipplök
  • 13 st kvistar rosmarin
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl olivolja
  • 1200 g fetaost
  • 1 cous cous till fyra personerSå här gör du Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen. Salta och peppra, blanda runt. Fortsätt med att skära oliver och lök tillsätt till resten. Riv skalet från båda citronerna samt saften från en citron till blandningen. Hacka rosmarin fint och blanda ner tillsammans med olivoljan. Blandningen får gärna stå och marinera medan ungen blir varm. Slå upp allt i en ugnsfastform, lägg tomaterna ovanpå kycklingen. Baka sedan hela 175 garder i ca 30 minuter tills kycklingen är helt klar. Testa genom att skära i en bit innan det är dags för servering. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen. När kycklingen är helt klar, ta ut den ur ugnen och toppa med feta ost och servera med cous cous. Spara recept 4 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 844

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.