Jag gillar verkligen allt som är syrligt och denna citronkladdkaka blir riktigt ljuvlig. Kladdkaka är ju en riktigt favorit och jag gillar alla varianter av den, och här är det en sötsyrlig kaka med både citron och vit choklad
Så idag bakade jag en citronkladdkakamedvit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Ta ut och servera med vispad grädde, kokosgrädde, kvarg eller glass samt färska bär. 50 g hackad vit choklad (jag använde sockerfri och näringsberäkning är på den sockerfria versionen). Smörj en form med löstagbara kanter (ca 18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos. 50 g hackad vit choklad (jag använde sockerfri och näringsberäkning är på den sockerfria versionen)
Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len
Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konsistens du vill ha på frostingenAnvänd en sprits med stooooor tyll för att få till snitsen på frostingen, eller bred på efter bästa förmåga om du saknar sprits
Fyll dem medchokladfrostingen. Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Det blir precis så med detta recept, men för att garanterat lyckas så ska dom stå i kylen över natten men sen njutas rumstempererade (jag brukar förvara dom i rumstemperatur sen också)
Citronmuffins med mörk chokladmousse och vitchokladfrosting på toppen, inte fel alls faktiskt. I går var en lång dag, en härligt lång dag tillsammans med ett härligt gäng tjejer
Medans muffinsen svalnar görs frostingen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ihop kesella, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom till en jämn smet och rör sedan i den vita chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.