Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid
Receptet på den här kakan kommer från Katarina med bloggen Hovkonditorn. Det här receptet vann hon en tävling med, så det är verkligen ett toppenrecept
Rör ner i smeten tillsammans med smält choklad och mjölk. Klä en form, 25x35 cm med bakplåtspapper. Smält chokladen över vattenbad och rör då och då så den inte blir för varm och hård
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Rör smöret med sockret vitt och fluffigt. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.